Hulp krijgen van Revival

Bent u ondernemer of zelfstandige en zit u in een faillissement of hebt u uw zaak noodgedwongen moeten sluiten? Gelukkig staat u er niet alleen voor! Revival begeleidt u bij alle stappen en helpt u een professionele doorstart te maken.

Onze begeleiding op maat in twee stappen

Bij Revival is het programma eerst en vooral aangepast aan uw behoeften. Dat gebeurt in twee verschillende en aanvullende vormen van ondersteuning.

Eerstelijnshulp:
begeleiding na de stopzetting

Is de stopzetting van uw zaak nog maar net beslist en weet u niet waar te beginnen?

Ons team beantwoordt uw vragen en begeleidt u bij al uw administratieve verplichtingen: activering van sociale rechten, schuldenbeheer, inschrijving als werkzoekende, overbruggingsrecht enz.

Tweedelijnshulp: begeleiding naar een professionele doorstart

Revival helpt u een doorstart te maken en een nieuwe activiteit op te starten. We begeleiden u stap voor stap om er opnieuw achter te komen wat uw vaardigheden zijn. Daarnaast ontwikkelen we nieuwe vaardigheden, benutten we uw ervaring en herdefiniëren we uw professionele project.

Een compleet hulpprogramma na vereffening

Volledig gratis traject

Het einde van uw activiteiten is sowieso een financiële uitdaging. Revival streeft ernaar u deze periode kosteloos te laten doorkomen. Daarom is ons programma volledig gratis en kan het tot 18 maanden in beslag nemen.

Individuele coachingsessies

Tijdens acht individuele coachingsessies ontmoet u een vrijwillige en gecertificeerde coach. De inhoud van deze sessies hangt af van uw specifieke behoeften.

Peterschap door een mentor

Het programma is gemaakt voor en door ondernemers! De mentor is zelf ook zelfstandige, expert of bedrijfsleider en gidst u gedurende de hele begeleiding door alle aspecten van uw doorstart.

Hulp van experts bij specifieke problemen

Tijdens uw begeleiding helpen experts (HR, juristen, curatoren, boekhouders, sales & marketing, digitalisatie en IT, financiën en verzekeringen enz.) u antwoorden te bieden op specifieke behoeften en problemen.

Collectieve sessies

Er vinden regelmatig collectieve sessies plaats met andere deelnemers aan het programma: opleidingen, workshops, getuigenissen enz. Deze ontmoetingen zijn unieke gelegenheden om ervaringen en ideeën over uw situatie uit te wisselen en elkaar te helpen.

Voor wie?

Ons programma is er voor alle Belgische ondernemers en zelfstandigen die hun zaak de afgelopen twee jaar hebben moeten stopzetten door een faillissement, vereffening of liquidatie, sluiting of wederverkoop, ongeacht de sector.

Neem deel aan onze infosessie

Wilt u graag meer weten over ons begeleidingsprogramma? Neem deel aan onze volgende infosessie. Tijdens deze sessie van één uur tonen we de verschillende stappen van een faillissement, de activering van uw sociale rechten en het beheer van eventuele schulden, en geven we uitleg over ons programma. U krijgt er de kans om al uw vragen te stellen.

Wat zijn de voordelen van het Revival-programma?

Laat u helpen

Complete en begripvolle ondersteuning

Na een faillissement staat de ondernemer of zelfstandige er vaak alleen en machteloos voor. Onze vrijwilligers staan klaar om u met empathie en begrip te ondersteunen. Zo helpen we u de administratieve rompslomp en uw isolement te overwinnen. Met Revival staat u er nooit alleen voor!

Geloof in jezelf

Meer zelfvertrouwen

Een gedwongen stopzetting van een professionele activiteit staat gelijk aan een periode van rouw en zorgt vaak voor een verlies aan zelfvertrouwen. Onze coaches begeleiden u stap voor stap door de verschillende onderdelen van het rouwproces en helpen u er op die manier psychologisch weer bovenop. Ze helpen u uw professionele en persoonlijke vaardigheden te herontdekken en te herwaarderen en opnieuw meer vertrouwen in uw vaardigheden te krijgen.

Doe een nieuwe poging

Uzelf en uw professionele project heruitvinden

Het einde van een ondernemersactiviteit wordt vaak gezien als een mislukking, wat volledig onterecht is. Bij Revival zetten we deze problematiek om in een nieuwe groeiopportuniteit. Samen met uw mentor leert u zichzelf opnieuw uit te vinden en uw professionele project opnieuw vorm te geven om er zo een succes van te maken.

Ontdek de getuigenissen van onze begunstigden

Sibylle, Mentor chez Revival

SIBYLLE – Mentor

« Voor mij is het een van de mooiste ervaringen van delen en positieve energie… en wat we als gemeenschap hebben weten op te bouwen is heel uitzonderlijk, en zelfs als mentor of coach leer je zo veel van hen, je krijgt net zoveel terug als hen. »

Éléonore, coach chez Revival

ÉLÉONORE – Coach

« Als coach heb ik ervoor gekozen om deze missie te aanvaarden omdat we deze ondernemers die het moeilijk hebben echt nodig hebben en op deze manier breng ik mijn steentje bij en dat is uiterst lonend! »

Valéry, un entrepreneur ayant rebondi

VALÉRY – Heropgestarte ondernemer

« Het maakte me sterker en zette me weer op een echt pad. Het gaf me een boost en zette me op het goede spoor. Ik ging terug voor interviews en toen kreeg ik een geweldige baan! Een bladzijde wordt omgeslagen en een nieuwe bladzijde wordt geschreven »

Ludwig, un entrepreneur résilient

LUDWIG – Veerkrachtige ondernemer

« Deelnemen aan Revival brengt mij veel enthousiasme bij, dankzij het feit dat er meerdere mensen in dezelfde situatie zitten, dat we onze ervaringen delen, dat we minder alleen zijn. »

Laat u begeleiden door Revival 

Doe een beroep op onze vrijwilligers voor uw doorstart! Revival ondersteunt u graag en met veel empathie en professionaliteit gedurende uw traject naar een nieuwe professionele start!