Vrijwilliger worden van het Revival-programma

Wilt u uw vaardigheden en ervaring ten dienste stellen van een zinvol project? Help ondernemers en zelfstandigen er weer bovenop te komen na de stopzetting van hun zaak! Word vrijwillig coach, mentor of expert en help hen op hun eigen niveau zich zowel privé als professioneel opnieuw te ontwikkelen.

Een programma door en voor ondernemers

Hulp na faillissement voor ondernemers en zelfstandigen

Revival is een gratis begeleidingsprogramma voor ondernemers en zelfstandigen die hun beroepsactiviteit gedwongen hebben moeten stopzetten (faillissement, vereffening of liquidatie, wederverkoop met verlies enz.). We willen hen begeleiden bij de administratieve stappen en bij hun professionele doorstart als werknemer of ondernemer.

Uw solidariteit als basis voor succes

Dit programma is maar mogelijk dankzij de hulp van onze vrijwilligers die hun vaardigheden en ervaring ten dienste stellen van anderen. Deze vrijwilligers zijn zelf ook ondernemers, bedrijfsleiders of experts en stellen hun tijd ter beschikking zodat onze begunstigden op ondersteuning kunnen rekenen, hun problemen overwinnen en zich opnieuw ontwikkelen.

De vrijwilligers zetten zich in om het beeld van een mislukt ondernemerschap op lange termijn te veranderen. Voor Revival is een mislukking geen onontkoombaar gegeven, maar wel een opportuniteit om bij te leren en om erbovenop te raken, zou dat weglaten. 

U bent de persoon die we zoeken

Bij Revival zijn we steeds op zoek naar vrijwilligers die klaarstaan om onze begunstigden te helpen.

Coach

Uw profiel:

 • U bent een gecertificeerde coach die over de nodige begeleiding
 • U hebt ervaring in ondernemerschap.
 • U stelt zich graag ten dienste van anderen en bent gemotiveerd om anderen te helpen.

Uw taak:

Acht coachingsessies per begeleide ondernemer en één collectieve sessie van een halve dag per maand.

Mentor

Uw profiel:

 • U hebt ervaring als bedrijfsleider, zelfstandige of expert.
 • U wilt uw kennis en ervaring delen.
 • U wilt zich inzetten voor andere ondernemers.

Uw taak:

Individuele begeleiding bieden aan een ondernemer, plus één collectieve vergadering per maand.

Expert

Uw profiel:

 • U bent expert in een beroep dat onze begunstigden kan ondersteunen (HR, juridisch, financieel, marketing & sales, boekhoudkundig, IT enz.).
 • U kunt zich regelmatig vrijmaken.
 • U bent bereid uw kennis en vaardigheden te delen.

Uw taak:

Beantwoorden van specifieke vragen zodat de begunstigden een professionele doorstart kunnen maken.

Vrijwilliger groepssessies

Uw profiel:

 • U wilt uw ervaring en vaardigheden ten dienste stellen van anderen.
 • U bent beschikbaar om regelmatig deel te nemen aan groepssessies.
 • U bent bereid om meer inzicht te krijgen in het verloop van een faillissement, geruggensteund door een interne opleiding.

Uw taak:

Deelnemen aan groepssessies, ondernemers herkennen die mogelijk behoefte hebben aan onze ondersteuning en hun onze begeleiding voorstellen.

Waarom vrijwilliger worden?

O
P

De voldoening van anderen te helpen

Als vrijwilliger bij Revival stapt u vooral in een menselijk avontuur. Samen met de begunstigden stelt u het begeleidingsprogramma samen en zet u zich in voor een goed doel door andere ondernemers te helpen bij het overwinnen van hun moeilijkheden. U geeft uw kennis en ervaring door aan de begunstigden en draagt bij tot hun professionele en persoonlijke welzijn.

O
P

Workshops en opleidingen als begeleider

Dankzij verschillende workshops en opleidingen leren we u hoe u uw vaardigheden als begeleider kunt bijschaven. Zo verwerft u extra ervaring en verbetert u uw rol als mentor of coach, wat ook bij andere projecten van pas komt.

O
P

Het delen van tools, ervaring en kennis

Bij Revival geloven we niet dat het delen van kennis en hulp een eenrichtingsverhaal is van vrijwilliger naar begunstigde. Omdat iedereen van elkaar kan bijleren, wisselen onze vrijwilligers ook onderling tools, ervaring en kennis uit. Zo kunnen onze vrijwilligers samen groeien en ontwikkelt u uw vaardigheden dankzij de anderen.

O
P

Netwerken tussen vrijwilligers en partners

Als vrijwilliger bij Revival treedt u toe tot een community van ondernemers en staat u in contact met de partners achter ons programma. We organiseren regelmatig netwerksessies en -evenementen, waar u personen met dezelfde waarden ontmoet.

O
P

Onderdeel van lokale economische groei

Als vrijwilliger bij Revival draagt u bij tot de groei van de lokale economie. Door ondernemers tijdens en na een faillissement te ondersteunen, begeleidt u hen bij hun professionele doorstart. U helpt hen opnieuw hun weg naar de arbeidsmarkt te vinden en creëert activiteiten die de samenleving ten goede komen.

Getuigenissen van onze vrijwilligers

Sibylle, Mentor chez Revival

SIBYLLE – Mentor

« Voor mij is het een van de mooiste ervaringen van delen en positieve energie… en wat we als gemeenschap hebben weten op te bouwen is heel uitzonderlijk, en zelfs als mentor of coach leer je zo veel van hen, je krijgt net zoveel terug als hen. »

Éléonore, coach chez Revival

ÉLÉONORE – Coach

« Als coach heb ik ervoor gekozen om deze missie te aanvaarden omdat we deze ondernemers die het moeilijk hebben echt nodig hebben en op deze manier breng ik mijn steentje bij en dat is uiterst lonend! »

Valéry, un entrepreneur ayant rebondi

VALÉRY – Heropgestarte ondernemer

« Het maakte me sterker en zette me weer op een echt pad. Het gaf me een boost en zette me op het goede spoor. Ik ging terug voor interviews en toen kreeg ik een geweldige baan! Een bladzijde wordt omgeslagen en een nieuwe bladzijde wordt geschreven »

Ludwig, un entrepreneur résilient

LUDWIG – Veerkrachtige ondernemer

« Deelnemen aan Revival brengt mij veel enthousiasme bij, dankzij het feit dat er meerdere mensen in dezelfde situatie zitten, dat we onze ervaringen delen, dat we minder alleen zijn. »

Word vrijwilliger voor Revival

Wilt u andere ondernemers helpen in hun persoonlijke en professionele ontplooiing?
Word lid van onze community van vrijwilligers!