Over ons

De sluiting van een bedrijf betekent een financieel, persoonlijk en sociaal trauma en ondernemers staan er vaak alleen voor om hun beroepsleven weer op het juiste spoor te brengen en hun zelfvertrouwen terug te winnen.

 

Onder hen bevinden zich heel wat mensen met talent en expertise die bijdragen tot de vitaliteit van onze economie. Vandaag heeft ons land zijn ondernemers meer dan ooit nodig om de werkgelegenheid opnieuw aan te zwengelen en onze welvaart te verzekeren, maar ook om ons voor te bereiden op de wereld van morgen en haar uitdagingen.

 

Gedreven door deze overtuiging besloot de Pulse Foundation na de Covid-crisis het Revival-programma te ontwikkelen, dat de veerkracht van het Belgische ondernemerschap mee moet ondersteunen en het taboe rond ondernemersfalen wil doorbreken.

DE PULSE FOUNDATION

De Pulse Foundation is een initiatief van enkele grote Belgische families met als missie het ondernemerschap en de ondernemersgeest in ons land te ondersteunen. De stichting steunt en begeleidt projecten die het ondernemerschap in het hele land draagt en bevorderd.

60 000 Rebonds

In 2012 kende Frankrijk 60.000 faillissementen per jaar. Waarom hier geen 60.000 kansen op een nieuwe start van maken? Vanuit deze visie en de persoonlijke ervaring van stichter Philippe Rambaud ontstond de organisatie 60 000 Rebonds. Vandaag helpen de vrijwilligers van 60.000 Rebonds gratis ondernemers die hun activiteit hebben stopgezet, sneller en beter terug te veren. Met haar acties zorgt 60 000 Rebonds ook voor een positieve evolutie van de kijk in Frankrijk op falend ondernemerschap. De Franse organisatie droeg in grote mate bij tot de lancering van Revival in België en zet haar eigen ervaring in voor de dagelijkse ondersteuning ervan.

ONZE WAARDEN

PROFESSIONNALISME

IMPACT

GOODWILL

HET REVIVAL-TEAM

> Staff

 

Barbara Bouckaert

Revival Program Director Flanders & Brussels (Nl)

 

Barbara Vlerick

Revival Project Manager (Nl)

 

Sébastien Hamende

Revival Program Director Wallonia & Brussels (FR)

 

Justine Verzini

Revival Project Manager (FR)

> STEERING COMMITTEE

 

Xavier Van Ingelgem

Rechter in handelszaken

 

Eric Theunis

Organisatiecoach

 

Emmanuelle Ghislain

CEO Pulse Foundation

 

Delphine Brasseur

Coach

 

Sophie Huart

Advocaat, Curator bij de Balie te Brussel

 

Wannes Gheysen

Head Entrepreneurs bij Bank Van Breda