Wat is Revival?

Het Revival-programma helpt ondernemers om na een faillissement of gedwongen stopzetting een doorstart te maken naar een nieuw professioneel project.

Falen moet gezien worden als springplank naar succes.

Een gedwongen stopzetting van een professionele activiteit vormt een financieel, persoonlijk en sociaal trauma. Ondernemers en zelfstandigen staan alleen en machteloos tegenover een falen, terwijl ze echte talenten zijn die een cruciale rol spelen in onze economie en optimaal moeten worden ingezet. Hun vaardigheden en ervaring zijn absoluut noodzakelijk om banen te creëren, economische voorspoed te realiseren en ons voor te bereiden op de toekomstige uitdagingen.

Om die redenen stelde Pulse Foundation in 2020 het Revival-programma op, een initiatief dat Belgische ondernemers wil begeleiden naar een doorstart en de samenleving op een andere manier wil laten omgaan met mislukt ondernemerschap.

Revival: een initiatief van de Pulse Foundation

De Pulse Foundation bestaat uit een aantal vooraanstaande Belgische families met eenzelfde visie op ondernemerschap. De stichting steunt ondernemers en ondernemerszin in België en speelt een rol in het volledige ondernemerstraject, inclusief de tweede kans in de vorm van het Revival-programma.

Onze dubbele missie

Ondernemers begeleiden naar een doorstart

Revival biedt gratis begeleiding aan ondernemers en zelfstandigen die hun activiteit hebben moeten stopzetten door een faillissement of een gedwongen stopzetting. Onze vrijwillige professionals begeleiden hen bij de administratieve verplichtingen en helpt hen om een professionele doorstart te maken.

We helpen alle Belgische ondernemers en zelfstandigen die een vereffening achter de rug hebben, ongeacht de sector, hun statuut, de omvang van hun onderneming of hun financiële situatie. We bieden hun de nodige tools en brengen hen in contact met de juiste personen die kunnen helpen om hun professionele en sociale leven opnieuw vorm te geven.

Het beeld van een mislukt avontuur als ondernemer veranderen

Een van de andere doelstellingen van Revival is om iets te doen aan het stigma van mislukt ondernemerschap. Falen betekent geen einde van een traject, hoogstens een onderdeel ervan. Een leerproces bestaat bij iedereen uit vallen en opstaan. In de context van het ondernemerschap zijn obstakels opportuniteiten om te leren, te evolueren en er weer bovenop te komen.

Dankzij deze nieuwe visie op falen krijgen ondernemers de mogelijkheid om meer dan één keer iets te proberen en de bladzijde om te slaan en aan een nieuw hoofdstuk te beginnen, zonder schrik te hebben om vernederd of afgewezen te worden. Voor deze mentaliteitswijziging laten we hun stem horen bij de instanties en betrokken partijen in het ondernemerslandschap, zodat een doorstart praktisch en administratief een makkelijkere opgave wordt.

Laat u begeleiden door Revival

Zit u in een faillissement of gedwongen stopzetting? U staat er niet alleen voor! De vrijwilligers van Revival staan klaar om u te helpen. Ze begeleiden u bij uw administratieve verplichtingen en helpen u met uw professionele doorstart. Samen maken we van deze uitdaging een nieuwe start en vatten we een nieuw hoofdstuk in uw carrière aan.

Onze waarden

Solidariteit

Revival is een gratis programma dat mogelijk wordt gemaakt door de steun van onze partners en van een community van vrijwillige ondernemers. Zij wenden hun tijd en vaardigheden aan om andere ondernemers en zelfstandigen te helpen na een faillissement of gedwongen stopzetting van hun professionele activiteiten.

Engagement

Onze vrijwilligers handelen vanuit een zin voor wederzijdse hulp en delen, en zetten zich vrijwillig in om ondernemers en zelfstandigen op een bewuste en serieuse manier te begeleiden, zonder verwachtingen of vergoedingen. De begunstigden van het programma, die de hoofdrolspelers in hun eigen doorstart zijn, verbinden zich er op hun beurt toe om deel te nemen aan de individuele en collectieve activiteiten van het programma.

Professionaliteit

Ons programma is een initiatief door en voor ondernemers. Onze vrijwilligers geven gedurende de volledige begeleiding blijk van een professionele houding en een ethisch verantwoorde aanpak. Om onze diensten te blijven verbeteren, evalueren we regelmatig de efficiëntie en relevantie van onze werking en sturen we bij waar nodig.

Begrip

Ondernemers en zelfstandigen staan na een faillissement voor heel wat emotionele, fysieke en persoonlijke uitdagingen. Ze kunnen daarbij op de begripvolle steun van Revival rekenen, zonder oordeel en met respect voor iedereen. We bouwen aan zelfvertrouwen, zin voor initiatief en verantwoordelijkheidszin.

Ons team

De medewerkers

Sébastien Hamende

Revival Program Director Wallonia & Brussels (Fr)

Justine Verzini

Project Manager Revival (FR)

Barbara Bouckaert

Revival Program Director
Flanders & Brussels (NL)

Barbara Vlerick

Project Manager Revival (NL)

Het bestuur

Xavier Van Ingelgem

Rechter in ondernemingszaken

Eric Theunis

Organisatiecoach

Emmanuelle Ghislain

CEO van Fondation Pulse

Delphine Brasseur

Coach

Sophie Huart

Advocaat, curator bij de balie van Brussel

Wannes Gheysen

Hoofd Ondernemers Bank Van Breda

Onze vrijwilligers

Revival is ook een community van geëngageerde vrijwilligers.

Onze partners

Ontdek degenen die Revival steunen.

Financiële steun

De partners

Meer informatie over het Revival-programma?